Veel gestelde vragen

FAQ

Gebouw & Woningen

Hoeveel woningen komen er in Elements?

Elements bestaat uit 70 koopwoningen en 70 middenhuurwoningen. Op deze website vind je informatie over de koopwoningen.  

Uit wat voor woningen kan ik kiezen?

Elements heeft 22 verdiepingen die zijn opgedeeld in drie verschillende delen: Parc, City en Sky. In elk deel vind je verschillende woningtypes.

Welke extra's biedt Elements?

Elements is een bijzonder gebouw en biedt meer dan alleen je eigen woning. Het gebouw heeft ruimtes waar je het drukke stadsleven achter je kunt laten en tot rust komt, zoals een wintertuin, een binnentuin, een daktuin met (schaats)vijver, een gemeenschappelijke huiskamer en natuurlijk het zwembad. Ook komt er een bar op de begane grond en kun je gebruik maken van flexibele en creatieve werkplekken. De precieze invulling van de werkplekken is nog niet bekend.

Over de extra’s

Voor wie zijn de gezamenlijke ruimtes toegankelijk?

De bar is openbaar toegankelijk. De huiskamer, binnentuin en daktuin worden ‘s avonds afgeslotenen en zijn dan alleen toegankelijk voor de bewoners. Het zwembad is alleen bereikbaar voor de bewoners.

Is het gebouw rolstoeltoegankelijk?

Ja. Alle woningen en de parkeergarage zijn bereikbaar met een lift.

Is er een parkeergarage?

Onder het gebouw bevindt zich een 3-laagse parkeergarage met 92 parkeerplaatsen voor bewoners.

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er te koop?

In totaal zijn er 72  parkeerplaatsen beschikbaar voor de verkoop.

Aankoop & proces

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Eefje Voogd Makelaardij en Broersma Wonen werken samen aan de verkoop van de 70 koopappartementen in Elements. Zij kunnen je alles over het gebouw en de appartementen vertellen.

Eefje Voogd Makelaardij
www.eefjevoogd.nl
020 305 0560

Broersma Wonen en Werken
www.broersma.nl
020 305 9788

 

Wanneer start de verkoop van Elements?

De 70 koopappartementen worden in fases verkocht. Momenteel zijn er 51 woningen in verkoop. Op 15 mei gaan ook de penthouses, en de laatste appartementen verkoop.

Meld je aan als geïnteresseerde via het aanmeldformulier. Je ontvangt dan een bericht zodra er nieuws is.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een huurwoning?

De huurwoningen komen op zijn vroegst in 2026 op de markt.  De verhuur verloopt niet via de verkoopmakelaars, maar via een nog nader te bepalen partij.

Je kunt je nu al wel aanmelden als geïnteresseerde via het aanmeldformulier.

Hoe worden de woningen toegewezen?

We proberen zo veel mogelijk eerste voorkeuren toe te wijzen. Het kan gebeuren dat er meerdere kandidaten met een eerste voorkeur voor hetzelfde bouwnummer zijn. In dat geval geeft een positieve financiële toetsing de doorslag. Het is daarom aan te raden om vooraf goed in kaart te laten brengen dat de koop financieel haalbaar is. Bij bij meerdere kandidaten met een positieve toetsing zal er onwillekeurig een kandidaat aangewezen worden. Ook krijg je voorrang bij een volgende fase als je na inschrijving voor deze fase geen woning aangeboden krijgt.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen?

Je kunt je aanmelden als belangstellende, zodat je op de hoogte blijft van al het nieuws. Je ontvangt dan bijvoorbeeld als eerste een bericht wanneer er woningen in de verkoop gaan.

Is er bij Elements sprake van erfpacht?

Net zoals bij de meeste woningen in Amsterdam, is bij Elements sprake van erfpacht. U betaalt een vergoeding (canon) aan de gemeente voor het gebruik van de grond. De hoogte van de canon verschilt per woning, deze is door de gemeente bepaald.

Bij Elements is sprake van het nieuwe eeuwigdurende erfpachtstelsel onder de Algemene Voorwaarden 2016. De hoogte van de canon en andere afspraken worden eenmalig vastgesteld. Deze afspraken veranderen niet meer. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd (aangepast met inflatie).

Bij de koop van een appartement kunt u kiezen voor jaarlijkse canonbetaling of afkoop van de canon eeuwigdurend . De jaarlijkse canon is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze makelaars Broersma Wonen en Werken en Eefje Voogd Makelaardij. Zij kunnen je meer vertellen over het erfpachtstelsel dat geldt voor Elements.

Mag ik de woning verhuren?

Ja, Elements is één van de laatste nieuwbouwprojecten zonder zelfbewoningsplicht. Een eigenaar hoeft de woning dus niet zelf te bewonen en kan de woning verhuren. Om overlast te voorkomen is in de splitsingsakte een passage opgenomen die verhuur van korte duur (minder dan twee maanden) niet toestaat (denk daarbij aan Airbnb en andere vormen van recreatieve verhuur).

Bouw & duurzaamheid

Wanneer start de bouw?

De bouw van Elements is gestart en in volle gang!

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De oplevering van de woningen staat gepland voor eind 2025. Dit is een indicatie omdat er omstandigheden zijn die de bouwtijd kunnen beïnvloeden.

Wie gaat de woningen bouwen?

De woningen worden gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam (KWA). De woningen worden gebouwd met de Woningborg garantie- en waarborgregeling.

Welk energielabel krijgen de woningen?

Elements wordt gebouwd volgens de nieuwste BENG-eisen. BENG staat voor bijna energieneutraal gebouw.

Na oplevering ontvangen de eigenaren in Elements een energielabel. De appartementen van Elements krijgen het energielabel A+++. Energielabel A+++ staat voor een zeer duurzame en energiezuinige woning. Dat kan korting opleveren wanneer je een hypotheek afsluit.

Komen er zonnepanelen?

Elements maakt gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van zonne-energie. Er komen naast PV-panelen op het dak, ook panelen in de balkonranden en in de gevel.

Hoe wordt mijn appartement verwarmd?

De woningen in Elements krijgen vloerverwarming. In de zomer kan de vloer hiermee worden gekoeld, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat op warme dagen.

Penthouses en appartementen in verkoop! Schrijf je nu in. Ga naar de woningzoeker