Shaped by the elements
Shaped for you

Ongekend wooncomfort Ontworpen door
de elementen

De gebruikte kleuren en materialen passen in een natuurlijk palet. Dit geeft Elements een verfijnde en elegante uitstraling. Het ontwerp van Elements is parametrisch.

Een bijzonder innovatief ontwerpproces, waarbij het testen van oneindig veel scenario’s zorgt voor het best mogelijke design. Voor haar bewoners maar ook voor haar directe omgeving.

Een betoverend aanzicht. Een grandioos uitzicht

Een iconisch gebouw op de kop van het Amstelkwartier. En van welk punt je het gebouw ook bekijkt: de vorm is elke keer anders. De fijne contouren zijn afgestemd op haar natuurlijke omgeving.

Het parametrisch design zorgt ervoor dat alle buitenruimtes maximale bezonning hebben.

Een fijne verblijfsplek voor jou, midden in het hart van het Amstelkwartier. En met een grandioos uitzicht over de Amstel of de skyline van de stad.

Jouw rustpunt in de stad

Architect Patrick Koschuch aan het woord

De zon als element

“Elements is zo ontworpen dat energie wordt opgevangen op de momenten dat het nodig is: ’s ochtends en ’s avonds, wanneer mensen het meeste energie verbruiken. Elements is hierdoor ook afgestemd op de levenscyclus van haar bewoners. De appartementen en de royale buitenruimtes liggen uitstekend op de zon, zodat bewoners maximaal kunnen genieten van zonlicht. Subtiel uitstekende balkons zorgen ervoor dat je de zon ook buiten je woning kunt houden. Dat levert een aangenaam binnenklimaat op”

De wind als element

“Elements grenst aan een park en aan het water. Behalve een waanzinnig uitzicht levert hoogbouw ook veel wind op. Het parametrisch ontwerp zorgt ervoor dat de wind optimaal langs het gebouw wordt geleid. Hierdoor kun je ook op hoog gelegen verdiepingen je raam open zetten of in alle rust genieten van het uitzicht op je balkon. Het windluwe klimaat maakt Elements een comfortabele plek om te wonen.”

“CO2 reductie is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van Elements. Gebruik van hout in de hybride constructie zorgt voor opslag van CO2 in plaats van het de lucht in te blazen. Dat levert een CO2 reductie van 50% op.”

— Architect Patrick Koschuch - Koschuch Architects

Duurzaamheid als element

“Wat Elements zo bijzonder maakt, is dat het uitgangspunt CO2 reductie is. Bij de constructie is verder gekeken dan het toepassen van beton. Gebruik van hout in de hybride constructie zorgt voor opslag van CO2 in plaats van het de lucht in te blazen. De drukke stad duwt de temperatuur al omhoog, het gebouw Elements doet daar niet aan mee.”

Luxe wonen, in balans met de natuur

Aan de oever van de Amstel heeft de natuur vrij spel. De zachte glooiingen van Elements lijken als vanzelf ontstaan. Balkons zijn gevormd om de wind te geleiden en direct zonlicht te weren. Zodat je thuis vooral de voordelen van de natuur ervaart. Ook binnen loopt de natuur deels door. In de weelderige en avontuurlijke binnentuin kunnen kinderen veilig spelen en bewoners elkaar ontmoeten, net als op het dak, waar het groen en de zon je tegemoet komen.

“Stedelijke luxe en wooncomfort in een baken van duurzaamheid. Centraal stond: duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Dat maakt het gebouw Elements bijzonder.”

— Architect Patrick Koschuh - Koschuch Architects

Maximaal daglicht

Met zonnepanelen op het dak en geïntegreerd in de balkonranden wordt 100% van de energiebehoefte van het gebouw zelf duurzaam opgewekt. De oost- en westgevel van het gebouw zijn verlengd, dit zorgt voor extra daglicht in de woningen.

Aan de zuidzijde van het gebouw fungeren de sierlijke balkons als natuurlijke zonwering terwijl de ramen aan de noordzijde juist volledig vrij zijn om maximaal licht binnen te laten. De drievoudige beglazing houdt warmte buiten in de zomer en binnen in de winter, waardoor de woning behaaglijk is in ieder seizoen. Vloerkoeling draagt in de zomer bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis.

Uit de wind en in de zon

Veel appartementen hebben een hoekligging met ramen aan twee zijden en trakteert je op een panoramisch uitzicht, overvloedig daglicht en je eigen windluwe terras. Hier leef je het hele jaar in balans met de elementen. Je ziet de stad en voelt de natuur.

Over de appartementen Over de appartementen

Elements is het eerste gebouw waar de elementen zichtbaar, voelbaar en tastbaar samenkomen.

C02 reductie door toepassing van hout

Houtbouw heeft de toekomst; het zorgt voor een lagere lagere milieubelasting en een aanzienlijke CO2 reductie. De demontabele tussenvloeren van de dubbellaagse woningen zijn van hout. Ook de plint wordt volledig in hout uitgevoerd met zwevende verdiepingsvloeren. Zo verlagen we het gebruik van materiaal en zijn we beter voor het milieu. Niet alleen voor nu, maar ook bestendig voor de toekomst.

“In Amsterdam is het zo’n vier graden warmer dan in het Groene Hart. Het ruim aanwezige groen in Elements zorgt voor een betere luchtkwaliteit en verlaagt de warmte in haar omgeving.”

— Duurzaamheidspecialist Mathew Vola – Arup

Meer groen,
minder hitte

Elements voegt 2300 m2 dakgroen en ruim 700 m2 planten toe aan de stad. Het dak met zonnepanelen zorgt voor verkoeling in de woningen eronder. Ook het groen van de tuinen zorgt voor koeling in de zomer. Opgevangen regenwater wordt hergebruikt voor de bewatering van de daktuin, de binnentuin en de sedumtuin.

Een energieneutraal gebouw

Alle gebouwgebonden energie, voor bijvoorbeeld de liften of de klimaatbeheersing, wordt volledig opgewekt door Elements zelf. Een unicum voor dit type hoogbouw. Met dit ontwerp is de lat voor energieneutrale hoogbouw verlegd tot een nieuwe standaard.

Een nieuw icoon
aan de Amstel

Penthouses en appartementen in verkoop! Schrijf je nu in. Ga naar de woningzoeker